Modo Hockey

7an laddar för kvartsfinal

Modo Hockey ställs mot AIK när det vankas kvartsfinaler i damernas riksserie.
Och backen med nummer 7 är klippan att luta sig emot.
– Vi har spelat bra hockey en längre tid. Nu ska vi ha revansch på AIK, säger Johanna Olofsson.

En brokig vinter, lite upp och lite ner. Så kan man slarvigt sammanfatta Modos säsong i riksserien där laget, med stor omsättning samt en del skador och sjukdomar, blandat och gett.
Men seriens avslutning har varit positiv trots mardrömsscenariot med landslagsforwarden och lagkaptenen Erika Grahms skada som tvingar henne till vila resten av säsongen.
– Vi har gjort en bra avslutning och spelat bra hockey. Linköping och Luleå är nog lite skrämda av oss, säger Johanna Olofsson som nu ensam står för erfarenheten.
– Jag får kliva fram lite mer nu när Erika är skadad. Men det känns fullt naturligt och hon är ju trots allt med kring laget.

Modo inleder med hemmamatch i Fjällräven Center på onsdag i en kvartsfinalserie om bäst av tre matcher. Laget är enligt Johanna i bra form och hon förväntar sig en tuff tillställning:
– AIK gillar att spela fysiskt, men det gör vi också. Det kommer handla mycket om vilka som visar det hetaste viljan. Det tror jag blir avgörande.
Med tanke på säsongen, där Modo legat lite längre ner i tabellen än vi vant oss vid, går det inte att ha för höga förväntningar. Målsättningen med att nå kvartsfinalspel är uppfylld, men 7an flaggar ändå för att Modo tänker spela bort AIK från en semifinalplats.

– Det har vi absolut kapacitet att klara av och det skulle såklart kännas fint om vi lyckas vinna i två raka matcher. Hur som helst ska vi ge AIK en rejäl fight om det här, säger Johanna som hoppas att säsongen inte tar slut om Modo får respass.

Den 14 mars tar nämligen förbundskaptenen Leif Boork ut landslagstruppen inför VM i Kamloops i Kanada, 28 mars-4 april. Med ett OS och två VM-turneringar på meritlistan vill hon vara med ännu en gång.
– Självklart är det så.

 

Publicerat