Musik

12-mannaband med Sting

Nu på fredag sjunger ö-vikssångaren Frank Ådahl Stings låtar i Nolan, uppbackad av 12-mannaorkestern Lennart Ljungkvist Entertainment Orchestra.

– Vi lyssnade mycket på Police när vi var små, jag och min bror Simon. Det var då jag fick upp ögonen för ska-popen, enkelheten och de raka texterna inspirerade mig, säger Frank Ådahl.
– Sedan har Sting blivit djupare och svårare genom åren, och det fascinerar mig. Han är också väldigt provocerande; det tycker jag är uppfriskande.

Tillsammans med Lennart Ljungkvist från Vännäs och hans band Entertainment Orchestra har Frank gjort en handfull Sting-spelningar, och nu är det alltså dags i Örnsköldsvik, i Nolan fredag 26 februari.
– Jag ville sätta mig in i hur Sting tänker, därför gör jag den här grejen. Sting har fascinerat mig under alla år och jag älskar hans sätt att sjunga. Han har en underbar röst och det är verkligen en utmaning att sjunga hans låtar. Det finns också en historia bakom Sting och jag ska försöka berätta lite om honom och hans olika engagemang.

Arrangemangen av låtarna bygger på konserten ”On such a night” som Sting gjorde 11 september 2001, alltså samma dag som terroristattacken mot World Trade Center. I 12-mannabandet ingår för övrigt ännu en ö-viksmusiker – Emma Hagström på cello.

 

Publicerat