Näringsliv

Ny affärsutvecklare hos SEKAB

Kemi- och etanolföretaget SEKAB i Örnsköldsvik har rekryterat Sofia Winternell som ny affärsutvecklare och säljansvarig för det förnybara drivmedlet ED95. Hon var tidigare projektledare på BAE Systems Hägglunds.

– Framför allt så lockades jag av SEKAB:s miljöprofil och att få vara med och bidra till en mer hållbar framtid. Jag ser fram emot att arbeta för att fler lastbilsåkerier och deras kunder ska vilja ställa om till mer klimatsmarta transporter, säger Sofia Winternell.

På SEKAB kommer Sofia Winternell att arbeta med att utveckla nya affärsmöjligheter för biodrivmedlet ED95 och skapa nya kundrelationer inom transportsektorn. En lastbil som kör på ED95 istället för diesel kan minska sin klimatpåverkan med nästan 90 procent.

– Sofia kommer att bidra med en gedigen erfarenhet av att utveckla långsiktiga kundsamarbeten. Hon blir en viktig förstärkning i vårt arbete med att minska lastbilstransporternas miljöpåverkan, säger Sofie Indevall, affärsområdeschef, SEKAB.

Utsläppen från personbilar minskade med 14 procent mellan 2000 och 2014. Under samma period ökade lastbilarnas utsläpp med 3 procent, visar den senaste statistiken från Trafikverket.

– Lösningarna för att ställa om till mer hållbara transporter finns här och nu, men fler måste välja att använda dem. Sverige ligger i framkant när det gäller miljöarbete och det känns inspirerande att vara med och bygga vidare på det, säger Sofia Winternell.
 

Publicerat