Modo Hockey

Kwiatkowski debuterar mot Rögle

På lördagskvällen gästas Modo Hockey av Rögle BK hemma i Fjällräven Center. Laget har onekligen revansch att utkräva på sig själv efter torsdagens kalldusch i Göteborg.

Modo Hockeys huvudtränare Larry Huras är fundersam efter den senaste tidens minst sagt varierande resultat.
– Dina handlingar måste hela tiden överensstämma med din målsättning. Du kan inte säga att du ska bli en mästare och sedan strunta i att förbereda dig på ett professionellt sätt inför din dagliga uppgift. Som spelare måste du visa fokus och måste prestera dag in och dag ut, berättar Huras och fortsätter:
– Mitt jobb som coach är att se till att jag gör allt för att spelarna ska ha den bästa möjliga förutsättningen att nå sina uppsatta mål. Vi kan välja en väg framåt som inte överensstämmer med den väg som spelarna hade tänk ut för sig själva. Men det är mitt jobb som tränare och om jag levererar obekväma sanningar som i slutändan leder till färre julkort, så är det ingenting annat än en del av mitt jobb.

Larry Huras menar vidare att förberedelserna inför torsdagens match inte var vad de skulle ha varit. Efter två välspelade matcher med många saker som föll väl ut i spelet så tappade laget fokus inför den tuffa uppgiften som väntade med Frölunda på bortais.
– Vi måste hållas ansvariga för det här, alla. Jag är ansvarig och spelarna är ansvarig. Alla är överens om att vi alla har våra ansvarsområden, men då gäller det även att följa upp detta ansvar och hålla varandra ansvarig när saker inte går som vi vill. Vi tar den här typen av förlust på största allvar, säger Huras och analyserar djupare:

– Frölunda spelade CHL två dagar innan och hade en bra rytm i sitt spel efter en bra och utmanande match. Vi kom å andra sidan från flera ofokuserade träningar där jag kände på mig att vi skulle få problem med deras fart. Men att komma ut så svagt som vi gjorde är inte acceptabelt även om Frölunda var ett bättre lag än oss i matchen. Det viktiga här är att vi inte var i närheten av att vara samma lag som i matchen mot Färjestad och vi var varken det lag vi är eller det lag vi kan vara. Vi har sett laget vi kan vara och vill vara och nu handlar det om att hitta alla saker som gjorde att vi var det laget i matcherna mot HV71 och Färjestad.

Dagens hemmamatch mot Rögle BK är Retro-matchen där Modo Hockey spelar i ett grönt ställ designat och framröstat av fansen. Inför det mötet är Larry Huras väldigt tydlig med vilka krav han har:
– Vi kommer vara fokuserade inför matchen. Det finns inga garantier när matchen startar, men jag lovar att de spelare som kommer att spela är de som förberett sig bäst. Jag som coach har störst chans att påverka laget innan matchen och vi kan inte fortsätta som vi gjort gällande vissa saker. Vi måste hitta kärnan till problemet och inte bota symptomen som för oss varit vårt berg och dalbane-spel.

Blir det några ändringar i laget?
– Vi har stora förhoppningar att Joel Kwiatkowski är spelklar och då kommer han att få istid. Nichlas Torp är även tillbaka efter skada och kommer att vara med i truppen imorgon. Innan vi flyttar om allt för mycket i formationerna vill jag ge laget chansen till upprättelse efter matchen senast.

Modohockey.se
 

Publicerat