Modo Hockey

"Vi vet vad vi kan och vi vet vad som tidigare inte fungerade"

Här kan du läsa "Torps tankar" om Modos tidigare och kommande matcher, innan gårdagskvällens förlust, samt om hans huvudskada. Imorgon är det tänkt att han kommer till spel igen, nu mot Rögle hemma i Fjällräven Center.

Tjenare!
Hoppas att allt är väl med dig och att du är sugen på att komma till Fjällräven Center i morgon för att följa hur det går för oss mot Rögle. Efter en jobbig inledning har vi hittat mer och mer rätt och på senare tid har vi faktiskt visat att vi kan spela en riktigt bra ishockey som kan ge oss många sköna poäng.

Vi blev rejält kapade av den så kallade hockeyexpertisen efter de första omgångarna när det inte fungerade. Det är alltid surt att förlora, men att göra det mot ett lag som gör en riktigt bra insats kan jag faktiskt acceptera.
Även om det tar en stund …

Det är betydligt värre när man torskar – och vet att vi skulle kunna göra allt så himla mycket bättre. Då är det plågsamt. Och så var det i början.

Därför är det positivt att vi blir allt varmare i kläderna och har visat för oss själva och omgivningen att vi har kapacitet att ta poäng av alla lag i den här serien. Vi har många nya spelare och en störtskön blandning av importer och unga speediga krigare och jag kan ärligt säga att det aldrig varit någon panik i laget.

Vi vet vad vi kan och vi vet vad som tidigare inte fungerade. Det var ett jäkla surr ett tag om vårt man-man-spel i försvaret och nu är det ganska många som tror att vi bakat om helt och hållet och att det är därför det ser bättre ut.

Men det är inte sant. Efter 5-0-vinsten mot HV 71 snackades mycket på stan om att vi skrotat vårt spelsystem. Och eftersom jag inte var med i den matchen gick det så långt så att jag faktiskt själv frågade när jag kom ner till arenan.

Tillsammans har vi en idé om hur vi ska spela den mest vägvinnande hockeyn och där har vi inte förändrat något. Det handlar snarare om att verkligen göra det vi kommit överens om och det är faktiskt just det som blivit bättre jämfört med inledningen på serien.

Jag krockade med Dennis Persson när vi mötte Linköping och slog skallen i isen när jag ramlade. Den hjärnskakningen har hållit mig borta ett tag och tyvärr är det inte första gången för mig. Men jag är medveten om riskerna och är faktiskt ganska duktig på att ta hand om mig själv. Det vet inte minst min mamma så ärligt talat tror jag inte hon är så orolig.

Nu är jag jättesugen på att spela match igen. Jag är redo och jag hoppas jag får istid av Larry. Då ska jag ge allt jag har och förhoppningsvis lite till …

I så fall blir det första gången i en grön tröja eftersom det blir match i retro-tröjor. Jag var på väg till Tingsryd en gång och därför trycktes det faktiskt upp en grön tröja med Torp på ryggen.

Men det blev aldrig Tingsryd – och den historien tar vi kanske en annan gång.
Ses i morgon! 

Publicerat