Onside med Jonas

Pierre Hedin kritisk mot domarbasen

Färjestadsspelaren Magnus Nygren friades för huvudtacklingen mot Modos Jesper Lindgren. Det får förre Modo-backen Pierre Hedin att rasa mot domarbasen Peter Andersson.

Till Allehanda igår skriver den förre Modo-kaptenen följande:

"Peter har vid flera tillfällen hamnat i jävartade situationer där Färjestadsspelare varit inblandade. Jag kan utifrån mina år som aktiv och lagkapten i Modo Hockey beskriva Peter som en före detta domare med stor Färjestadsanknytning. Han har ofta synts till i Löfbergs arena då allt varit lugnt, men samtidigt gömt sig i samma lokaler om svåra bedömningssituationer uppstått”.

Med sin insändare kräver Hedin att SHL agerar och plockar bort Peter Andersson från en ledande position där han inte kan fatta beslut som, enligt Hedin, alltid gynnar Färjestad.

"Utifrån den händelse som skedde i Karlstad i lördags så kan jag återigen konstatera att Peter, med sin status och sin anknytning till Färjestad, lyckats titta åt fel håll och agera som en gås. Allt bara rinner av. Detta beteende anser jag inte är hållbart för en person i den befattningen och speciellt inte då denna situation återigen har upprepats, med en Färjestadsspelare inblandad”, avslutar Pierre Hedin.

Domarbasen Peter Andersson svarar på kritiken så här:

– I grunden får det stå för honom och det är hans uppfattning, men jag förstår över huvud taget inte det han skriver, säger Andersson.

Publicerat