Övrig sport

Högakusten Trail lockar till rekordsiffror

Högakusten Trail firar rekordsiffror i år då Sveriges kanske mest omtalade terränglopp har dragit in ca 500 deltagare. Främst är det naturen och gemenskapen som lockar. Starten går lördagen den 5 september.


På lördag så startar Högakusten Trail med fantastiska 500 deltagare. De kommer att springa en sträcka på 43 kilometer bland djupa skogar, längst en skimrande kust och flera mäktiga kustnära berg. Det är nog inte så konstigt att det är bland annat världsarvets höjdpunkter som har lockat till rekordmånga deltagare, både elitlöpare och motionärer.

– Vi vill visa upp Höga Kusten för så många som möjligt. Nu kommer både erfarna elitlöpare, kompisgäng och arbetskamrater att ge sig ut och det är något som skapar en helt underbar stämning hela helgen, säger Jerry Engström från FriluftsByn som är organisatören bakom loppet.


Förutom den idylliska naturen är även gemenskapen en del av upplevelsen, den är minst lika viktig. Kvällen innan loppet består av föreläsningar och löpskolor där alla deltagare samlas för att delta tillsammans.

– Man kan nästan kalla loppet med en motionsfestival. När 500 glada och förväntansfulla människor samlas kan man nästan ta på den energi som skapas, säger Jerry Engström

Kl. 13:00 förväntas löparna att springa i mål på Skulebergets topp vilket är den bästa platsen för åskådare att heja på deltagarna den sista biten.  

 

 

Publicerat