Skola & utbildning

Walesiskt kändismedium startar skola i Örnsköldsvik

Det brittiska mediet Jeff Jones, känd som ”the singing medium from Wales”, vill utbilda framtidens helare och medium. Därför startar han två spiritualistiska utbildningar – och förlägger båda till Örnsköldsvik.

Jeff Jones, 61, har inte gjort någon hemlighet av sin kärlek till Sverige. Så sent som i februari höll han en storseans på Billstagården, mindre än fem månader efter sitt senaste besök i Billsta. Då beskrev han sin dragning till Sverige så här i Tidningen 7:
– Energin är så rå här uppe, så påtaglig. Jag har verkat i elva länder men bara stött på det här i Sverige. Redan 1996 fick jag ett meddelande från den andliga världen om att jag skulle starta en skola här i Sverige. Det tog tid, men nu utbildar jag medium genom Academy of Excellence i Stockholm. Mitt mål är att höja standarden på mediumskapet här i landet.
 
Nu står det alltså klart att Academy of Excellence expanderar till Örnsköldsvik. Det handlar om två tvååriga utbildningar, ”Spiritual healing” och ”Certifierat spiritualistiskt medium”.
Båda inleds med 30 timmars grundutbildning.
 
Utbildningens uppbyggnad ska baseras på de krav på professionalism som gäller i Storbritannien, där medium en större roll i samhället. Tillsammans med präster och kuratorer kan de inkallas för själavård vid krissituationer, och det är möjligt att få healing utskrivet på recept.
Academy of Excellence hoppas på samma utveckling i Sverige.
– Jag tror att Sverige framöver kommer bli en av ledstjärnorna för den andliga utvecklingen i Europa, sa Jeff Jones i februari.
Kanske tänkte han sig redan då att Örnsköldsvik skulle ha en roll att spela.
 
 
Publicerat