Nyheter/Reportage

Eventuellt ny biltvätt i Örnsköldsvik

En ny gör det själv-biltvätt kan bli verklighet för Örnsköldsviksborna inom ett år. Sundsvallsföretaget Gowash vill föra hit en miljövänliga och enkla tvättstationer, uppger Örnsköldsviks allehanda.

Håkan Ruda, ansvarig för Gowash, vill att man inom en snart framtid ska kunna tvätta bilen själv på ett miljövänligt sätt i Örnsköldsvik. 


– Vi tänkte bygga en gör det själv-tvätt. Där kommer det finnas högtryckstvätt, borstar, dammsugare och olika tvättprodukter, berättar han för Örnsköldsviks allehanda.

Företaget ägs av Perita invest, som i sin tur är delägare i företaget Perium som äger fastigheter runt om i Sverige. De är dem som äger utrymmet som hyrs utav Bilprovningen idag vid norra rondellen, och det är där de vill bygga den nya tvättstationen.


– Vi kommer stycka av mark och bygga vid parkeringen, strax innanför infarten. Vi försöker utveckla våra fastigheter, säger Håkan Ruda.

Håkan Ruda menar att alla produkter kommer vara svanenmärkta och de strävar efter att tvättningen ska vara enkel. Byggnadstillståndet väntas nu på att beviljas, och går det som tänkt kommer stationerna vara redo för användning redan i år. Byggstarten är planerad till i slutet av augusti eller början av september.


– Går det som tänkt öppnar vi i slutet av september eller i början av oktober i år, säger Håkan Ruda.

Publicerat