Samhälle

Winter i vårens frukoststudio

Vad har meteorologen Tone Bekkestad gemensamt med Domsjö Fabrikers vd Lars Winter?
Svaret är att de båda gästar årets fjärde företagarfrukost på onsdag 27 maj.
Programmet börjar 8.00 i Fjällräven Center, och denna gång sätts hållbarheten i fokus med temat ”Hållbarhet och lönsamhet i perfekt harmoni”.
Tone Bekkestad landar i Frukoststudions morgonsoffa för att prata om smarta gröna teknologiska lösningar och lönsamma gröna investeringar. Efter ett drygt decennium som TV-meteorolog satsar Tone numera helhjärtat på att informera, inspirera och sprida kunskap om hur vi kan spara på miljön och samtidigt skapa lönsamhet.
 
Maria Vigström, Kristinekullegård, står för morgonens reklaminslag. Med lång erfarenhet som skräddare och stylist har Maria sett textilindustrins baksida. Nu designar och producerar hon barnkläder och textil i Re-Design och har nyligen fått licens att märka sina produkter med Naturskyddsföreningens miljömärke  ”Bra miljöval”.
 
Dagens huvudgäst är Lars Winter, vd för Domsjö Fabriker. Vi får veta vad som händer under den gröna röken, hur den traditionella massafabriken utvecklats till ett bioraffinaderi där målsättningen är att göra mer av trädet, sådant som vi idag gör av olja. Just nu pågår lanseringen av ett nytt varumärke för textil; Liva. En hållbar och högkvalitativ textil som snart finns i våra modebutiker.
 
Publicerat