Övrig sport

Fartfylld isgala

Konståkningsklubben ÖKK och inbjudna åkare bjöd på en sprakande show. I morgon söndag väntar ytterligare två shower.

Konståkningsklubbens isgala är ett säkert vårtecken i Örnsköldsvik och idag, lördag, genfördes den första av helgens tre shower. I Fjällräven Center bjöds publiken på en sprakande show där lokala förmågor blandades med många tillresta isfantomer som svenska mästare, Slovakiens EM-kandidat samt åkare från Kiruna, Skellefteå, Umeå, Östersund, Lycksele, Stockholm och Göteborg. Bland de många numren blev det premiär i Örnsköldsvik med volter på isen, något som är förbjudet i tävlingssammanhang.

Den klassiska isgalan, som i år har temat ”Lejonkungen och Broadway, är inte bara till glädje för publiken utan också för jordbävningsdrabbade familjer i Haiti. I samband med de tre isgalorna genomförs en insamling och samtidigt utmanar Hoppets Stjärna ortens företag att bidra till insamlingen med en krona för varje besökare som dyker upp.
– Det här är en fin tradition som vi är väldigt glada att få vara en del av, säger Erica Björcman, marknadsansvarig för Hoppets Stjärna. Vi hoppas på en trevlig och underhållande helg där både företag och besökare drar sitt strå till stacken för att hjälpa Haitis barn.

 

Publicerat