Musik

Fyra band på två dagar

Fartfylld folkmusikfestival i slutet av veckan.

Två dagar – 23 och 24 april. Två scener – Thuleteatern och Folkan. Fyra band – G2, The Bucket Crew, Bjäran och Apolonia. Örnsköldsviks Folkmusikförening laddar för årets minifestival.

G2 klassas som ett av de allra bästa bluegrassbanden i världen just nu. De har som enda band utanför USA spelat på prestigefyllda IBMA Awards Show i Nashville och med sin mix av pop och amerikansk rootsmusik har de skaffat sig en bred publik – inte minst i USA där de turnerat flitigt.
Nu på torsdag kommer G2 till Thuleteatern och som förband ser vi Ö-viks eget bluegrassband, The Bucket Crew, med Rebecka Sjöberg, Henrik Söderström, Jerker Rudin, Tom Åberg och Mats Andersson.

Dagen efter, fredag 24 april, fortsätter Folkmusikföreningens minifestival på Folkan Teater med Bjäran, som består av Magdalena Eriksson och Mattias Mårtensson (Gottneduon Algot) samt Christian Cuadra och Peter Bonde från Sundsvall.
Allt avslutas med Apolonia från Malmö, ett av Sveriges absolut främsta Balkanband. Med blås, fioler, banjo, elgitarr, dragspel, trummor, kontrabas och sång – och en enorm scenintensitet – bjuder Apolonia på röjig balkan som flörtar med reggae och ska, smäktande valser och latinorytmer.

 

Publicerat