Nyheter/Reportage

Sex viktigt? – javisst!

Norrlänningar är sexuellt aktiva och tycker att sex är viktigt för välbefinnandet.

Många tycker nog att sex är trevligt, men norrlänningarna mellan 45-79 år tycks tycka att det är mer trevligt än andra svenskar.

85 procent av norrlänningarna tycker att sex är viktigt för välbefinnandet vilket är betydligt högre än riksgenomsnittet. 7 av 10 norrlänningar är sexuellt aktiva och 3 av 4 anser att sexlivet ska vara spontant och oplanerat.

Norrlänningarna menar att man helst hitta sin partner genom gemensamma intressen (48 procent). Även inom bekantskapskretsen (17 procent), nätdejting (16 procent), gå med i en förening (11 procent) och den välbeprövade metoden – gå på krogen (11 procent).

Men 21 procent av norrlänningarna oroas över sin sexuella förmåga. De vanligaste sexuella besvären män dras med är erektionsproblem som drygt var fjärde man drabbas av. För kvinnor handlar besvären om sköra slemhinnor (17 procent) följt av brist på lust (13 procent). Detta uppger vk.se

Undersökning är gjord av Novus på uppdrag av 1,6miljonerklubben och Eli Lilly. 1530 personer mellan 45-79 år i Sverige intervjuats, 279 av dem från Norrland (Västerbotten, Norrbotten, Jämtland och Västernorrland).

 

 

Publicerat