Musik

Plats på scen för - The Pure

Amptour 2015 avslutas i morgon lördag på The Merry Can. Fyra band på scen, med Ö-viks eget The Pure som headline. Kolla in två låtar här.

I kväll spelar de i Östersund och i morgon kväll avslutas miniturnén Amptour 2015 på The Merry Can här i Örnsköldsvik. Plats på scen för – The Pure.

De senaste veckorna har det varit mycket att stå i för musikerna i The Pure. Det har handlat om att förbereda sig inför Amptour 2015, turnén som arrangeras av Medborgarskolans musikverksamhet Amplified.

Tillsammans med tre andra band – Northern Ladies, hårdrock från Gävle; Cruel Devoted, metal från Ludvika samt punkarna Underhund från Östersund – ingår The Pure i turnépaketet med spelningar för alla fyra banden på alla orter. Varje band headlinar sin hemort och är även med i arbetet inför giget, vilket innebär att de tillsammans med ortens Amplified-ansvarige planerar och genomför hela arrangemanget.
– Stressigt som tusan, säger Marielle Buhr, bandets sångare, gitarrist och låtskrivare, som har svårt att sätta någon etikett på sin musik.

– Det är väldigt olika, jag vet inte om jag följer någon röd tråd. Jag bara skriver av mig. Det blir olika beroende på vad jag är på för humör, jag skriver utifrån mina egna känslor. Sedan gör de här pojkarna musiken mer glamorös.
– Vi bara lägger till lite eller tar bort. Jag brukar ta bort mig själv om jag känner att mina trummor inte behövs, säger Robin Sjöberg Ivarsson och gitarristen Mikael ”Mike” Johansson fyller på med ett poetisk uttalande:
– Vi pyntar i ditt träd, Marielle.

Inför turnén visste de inget om de övriga banden, det blev nya musikaliska bekantskaper. I kväll spelar alla band på Storsjöteatern i Östersund och i morgon, lördag, avslutas turnén på The Merry Can här i Örnsköldsvik. Därefter väntar förhoppningsvis tid i studion för The Pure.
– Jag vill spela in, säger Marielle bestämt, och får medhåll av sina medmusiker.

– Det är det som gäller. Vi spelade in lite i sommar men det blev bara en låt som är redo för leverans, säger Robin.
Inspelningarna sker i Studio Rex på Medborgarskolan, där bandet också har sin replokal. Men inspelningar kan ske även enskilt hemma hos musikerna.
– Det har blivit så lätt att spela in numera, säger Mike.

Sedan jagar bandet förstås spelningar, vilket inte är lika enkelt.
– Man ska vara dansbandsmusiker om man ska täcka in hela året, säger Mike.
– Eller ett partycoverband, fyller Robin i.

The Pure är varken det ena eller det andra, The Pure är – The Pure.

 

Publicerat