Övrig sport

Han blir O-ringen-general

För en tid sedan stod det klart att Örnsköldsvik och Höga Kusten arrangerar jättelika O-ringen sommaren 2018.
Och nu är chefen utsedd. I september tillträder Clas Engström, 48, uppdraget som generalsekreterare.


Med ett arrangemang av kolossalformat framför sig finns det anledning att redan nu dra upp riktlinjer och dra i trådar. När det begav sig förra gången 1994 blev generalsekreteraren Ingegerd Sundeby rekryterad på ett tidigt stadium och så är fallet även den här gången, vilket det för övrigt alltid är när det handlar om ett så stort arrangemang som O-ringen.
Clas Engström kommer därför att lämna sitt uppdrag som VD för bioraffinaderiinitiativet SP Processum AB, där han bland annat blev prisad som årets företagsledare 2013, och efter sommaren tillträda det nya jobbet som generalsekreterare.
– I september har jag arbetat sex och ett halvt år på Processum och det har varit en fantastisk tid, men nu känner jag mig färdig på något vis. Inspirationsmässigt är det läge att göra något nytt och då känns det här perfekt, säger Clas.
Initialt kommer han att kombinera sin roll som generalsekreterare med en anställning inom den kommunala förvaltningen i Örnsköldsvik. Till att början med handlar det om att bygga upp en mindre lokal organisation anställda i O-ringen AB.
– Det största i det här jobbet handlar om att hitta smarta ekonomiska lösningar och i övrigt om att engagera kompetenta människor och samordna massor av ideell arbetstid. I runda svängar rör det sig om närmare 75 000 timmar innan det är dags för en första etappen.
Clas Engström är ett välkänt ansikte i orienteringskretsar har under många år varit aktiv i OK Nolaskogsarna. Han har en stark förankring och brett förtroende bland de lokala klubbarna.
Och nu ser han med stort intresse fram emot de närmaste tre åren. Konceptet med O-ringenstadens centrala placering mitt i en stad, i anslutning till Fjällräven Center och med bland annat 2 500 campingplatser, har ingen annan arrangör vågat sig på tidigare.
– Det blir häftigt. Gör vi det här rätt kommer det bli en storslagen folk- och idrottsfest.

Fakta
Namn: Clas Engström.
Ålder: 48 år.
Familj: Gift med Maria. Dottern Nora, 11.
Bor: I villa Måle, Örnsköldsvik.
Aktuell: Blivande generalsekreterare för O-Ringen/5-dagars 2018.

Bildtext:
 

Publicerat